Michelle Sten

Blåbärsrulle

Allmänt, Recept, Tips, Övrigt Permalink0
Mina föräldrar ville ha något gott till kaffet senare ikväll, så jag vispade ihop en blåbärsrulle. Vår favorit! Jag vet att jag lagt upp ett tidigare inlägg om receptet, men allt är enklare med bilder. Så här får ni en repris, fast med steg för steg bilder.
 
Ni behöver:
Botten:                                                                                               Fyllning: 
6 äggvitor                                                                                          2-3 dl vispgrädde
3 dl strösocker                                                                                  1 tsk vaniljsocker
1 påse marsánpulver ( vaniljsåspulver )                                         Blåbär
 
Steg 1: Sätt ugnen på 155 grade ( varmluftsugn ) eller 175 grader ( vanlig ugn ). Sätt ett bakplåtspapper i en bakplåt med höga kanter. 
 
Steg 2: Börja med att separera äggulan från äggvitan. Ni får ett bättre resultat och mera luft i smeten om äggvitorna är rumstempererade. 
 
 
 
Steg 3: Häll sedan ner sockret och börja vispa på högsta möjliga fart. Vispa tills smeten är hård och ni kan vända bunken över huvudet utan att smeten kommer ner. 
  
 
 
Steg 4: Nu kommer den svåra biten! Strö över lite av marsánpulvret i taget under sakta vispning. Tricket är att inte tynga ner smeten och behålla luften i den, annars kommer er botten att bli seg och oanvändbar, när den ska rullas ihop. 
 
 
 
Steg 5: Bred ut smeten på bakplåten och försök att jämna ut den och gör den jämntjock överallt för att undvika hål i er botten. Sätt sedan in plåten i mitten av ugnen och låt den gräddas i ca 15-20 minuter, tills den fått en fin färg. Öppna inte luckan under gräddning!! Detta kommer att gör så bottnen sjunker ihop och ni kommer inte att kunna använda den. Ni måste helt enkelt lita på er magkänsla och ta ut den när ni tycker den ser ut att vara klar. 
 
 
 
Steg 6: Låt nu bottnen svalna innan ni börjar med fyllningen. 
 
 
 
Steg 7: Sätt ett nytt bakplåtspapper ovanpå botten och vänd den upp och ner. Därefter drar ni i de två motsatta hörnen på pappret som botten sitter fast i. Efter att ni dragit i hörnen, borde ni kunna försiktigt lossa pappret från botten. Alltså, dra i det övre vänstra hörnet och i det nedre högra hörnet på pappret och gör sedan tvärtom. 
 
 
 
Steg 8: Nu är det dags för att vispa grädden och ta fram blåbären. Tillsätt vaniljsockret i grädden och bred på den på botten innan ni strör över blåbären. 
  
 
Steg 9: Nu är det dags att rulla ihop den, som en vanlig rulltårta. Rulla försiktigt ihop botten med hjäl av bakplåtspappret och sätt den sedan på ett serveringsfat. Klar att servera! Lycka till!  
 
 
Mums!
 
   
 
 
Michelle

 
 
 
Till top