Michelle Sten

En sommarbild från Instagram

Fotografering, Instagram bilder Permalink0
 
 
 
 
Michelle

Vad är det som har hänt de senaste dagarna?

Allmänt, Mode, Speciella tillfällen, Tips, Övrigt Permalink0
Jo, de flesta dagarna har jag hjälpt mina föräldrar med förberedelser inför den kommande studentfesten och jag har jobbat, varit till staden och shoppat, solat, solat, solat och....SOLAT! Just det!  Det glömde jag nästan, igår satte vi upp studsmattan och jag trampade på två spikar. Aj! Nu tänkte jag njuta lite av den sista solen för idag och sen ska jag städa rummet. 
 
Förresten har jag en fråga till er, eller jag behöver ert smakråd.
 
Vilken klänning ska jag ta på mig på lördagen när studenterna åker in till staden för att fira sin examen?  
 
 
 
Bilderna är lånade från nelly.com/fi 
 
Den andra klänningen, beställde jag i en annan färg, inte blå utan persikofärgad. 
 
 
Michelle

DIY - blomkrans

DIY, Mode, Tips, Övrigt Permalink2
Denna gång har jag gjort en blomkrans, typ en sådan som man brukar ha på midsommar, fast med fake blommor. Blomkransen har tydligen blivit en populär accessoar i sommargarderoben och såklart ville jag också ha en, men eftersom de inte finns att köpas i staden, var jag tvungen att göra en själv. Jag blev ganska nöjd med resultatet, om jag får säga det själv. 
 
Ni behöver: 
Blomtejp
Papperstråd
Fake blommor
Sax
Tidning
Måttband
 
 
 
 
 
Steg 1: Börja med att mäta ut omkretsen runt huvudet och klipp sedan tråden lite längre än vad omkretsen är för att ha lite extra att jobba med. 
 
 
 
Steg 2: Eftesom jag har en lite tunnare papperstråd, valde jag att tvinna den. Därefter klipper ni av så mycket blomtejp som ni tror ni behöver till hela kransen. Nu är det dags att snurra tejpen runt tråden och sätta ihop den till en krans. 
  

 
Steg 3: Nu är det dags för att sätta på blommorna. Jag hade tygblommor som hade pappersstjälke och stjälken var ganska lång, därför kunde jag snurra stjälken runt tråden. Jag skulle rekommendera att ni köper sådana blommor som jag hade, eller i alla fall blommor med lång stjälke, för det blir lättare att jobba med.
  
 
 
Steg 4: När blommorna är på plats är det dags för att snurra runt blomtejp igen för att få blommorna att hållas på plats. Därefter kan ni sätta på mer blommor om ni vill, men kom ihåg att vira runt tejp efter att ni satt på blommor runt hela kransen, då hålls de bättre på plats. 
 
 
 
Steg 5: I mitt fall ville jag vira runt ett varv till med papperstråd för en mera "äkta" look, men det är valfritt.
 
 
 
Steg 6: Nu är det bara att justera lite och sätta på mer blommor eller göra blad till om ni vill, annars är er blomkrans klar. 
 
 
 
Michelle
 
 
Till top