Michelle Sten

Back home

Alingsås del 2, Allmänt Permalink0
Efter två månader hemma i Finland, har jag nu kommit tillbaka hem till Alingsås. Det var kul att vara hemma och få spendera tid med familj och vänner, samtidigt som jag saknade mina vänner här.
 
Jag blev klar i skolan i Göteborg i december 2015 och är nu utbildad makeup artist och certifierad spray tanner. Bara några få uppgifter som ska göras och lämnas in, sedan har jag mitt professionella diplom och jag är ett steg närmre att uppfylla drömmen om eget företag. Det som är bra är att jag är väldigt målmedveten när det gäller just detta och jag vet precis hur jag ska nå mitt mål... Däremot har jag börjat fundera över var jag ska etablera mig. Jag trivs bra i Sverige och kan absolut tänka mig att vara här ett tag till, samtidigt känner jag att jag förr eller senare kommer vilja åka tillbaka till Finland. Det skulle antagligen vara enklare att öppna eget företag där, eftersom jag har många i familjen som är erfarna när det kommer till entreprenörskap och det skulle vara lättare att få hjälp och stöd när det behövs. Får se vart jag hamnar, det är ett tag till innan jag kan slå upp dörrarna till företaget, men den dagen kommer.
 
Just nu är jag i alla fall här och jag ska börja studera entreprenörskap och företagande, samtidigt som jag ska försöka få ett jobb. Jag har också några skoluppgifter som jag måste åka till skolan och göra, så jag kan fokusera på det andra och ta mig framåt.
 
Imorgon måste jag ta mig till banken och arbetsförmedlingen och sen måste jag boka in ett möte med utbildningsnämnden här i Alingsås. Nu, ska jag göra något som alla gör på söndagar, chilla.
 
 
 
 
 
Puss och kram,
Michelle
 
 
Till top